11 år gamle Oskar døde: Kommunen er mistenkt for systemsvikt

27/04/2023 19:50

Sofie

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
En 11-åring døde av en alvorlig allergisk reaksjon etter å ha spist en bolle på skolen. Politiets etterforskning er ikke avsluttet.

11 år gamle Vasilios Oskar Tosounidis kollapset da han var på vei hjem fra skolen 4. november og døde på sykehuset dagen etter.

Det var en alvorlig allergisk reaksjon som førte til at 11-åringen døde. Det skriver Aftenposten.

Dette kan ses i den endelige obduksjonsrapporten, opplyser politiet i Innlandet i en pressemelding.

Pårørende og Kongsvinger kommune er informert om anmeldelsen, opplyser politiet.

– Etterforskningen av dødsfallet fortsetter, og vi vil tilby mistenkte, Kongsvinger kommune, mulighet for et avsluttende avhør. Politiet håper å ha etterforsket saken ferdig før sommerferien. Deretter sendes saken over til påtale for å avgjøre om noen kan stilles til ansvar for dødsfallet, sier politiinspektør Henning Klauseie.

Ifølge politiet fikk gutten et allergisjokk som følge av å spise fra en bolle på skolekjøkkenet.

Politiet mistenker at det var en systemsvikt i Kongsvinger kommune som gjorde at lærere ikke fikk beskjed om at det kan oppstå en allergisk reaksjon halvannen til to timer etter inntak av noe han ikke tålte.

11-åringen fikk en forsinket allergi, som betyr at en allergisk reaksjon oppstår halvannen til to timer etter inntak av noe han ikke tålte.

Moren hadde fortalt om dette til skolen, men denne informasjonen ble aldri gitt videre til læreren som underviste i mat og helse.

Denne læreren sendte gutten alene hjem etter en halvtime, skrev VG i januar.

– De pårørende forholder seg nå til at politiet etterforsker saken videre også i lys av de funn og den konklusjonen som foreligger, sier bistandsadvokat Kjetil Moe Løvberg til VG.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.