11 år gammel gutt dør av hjertestans etter å ha deltatt i TikTok-utfordring

27/03/2024 23:00

Emma

Nyheter
Foto: Facebook
Foto: Facebook
En bare 11 år gammel gutt har mistet livet etter å ha deltatt i en TikTok-utfordring. Han fikk hjertestans og livet hans kunne ikke reddes.

En 11 år gammel gutt har mistet livet etter å ha deltatt i en utfordring på sosiale medier der han endte opp med å inhalere giftige kjemikalier. Denne utfordringen har ifølge New York Post blitt kjent som «chroming».

Familien hans ønsker at dødsfallet til den 11 år gamle gutten skal få konsekvenser. De vil at TikTok skal slås av og at alle andre sosiale medier skal forby barn under 16 år.

Ifølge Times of London døde unge Tommie-Lee Gracie Billington etter å ha fått hjertestans hjemme hos en venn i Lancaster. Han ble tatt til et nærliggende sykehus, hvor det var klart at livet hans ikke kunne reddes.

– Han døde momentant etter en overnatting hos en venn. Guttene hadde prøvd TikTok-manien «chroming», sa bestemoren hans, Tina Burns.

– Tommie-Lee fikk hjertestans umiddelbart og døde akkurat der. Sykehuset gjorde alt for å prøve å få ham tilbake, men ingenting fungerte. Han var borte. Han hadde et hjerte av gull akkurat som sin far. Familien vår er helt knust.

Den nye mani handler om å inhalere damp fra vanlige husholdningsartikler. Dette inkluderer alt fra spraybokser til neglelakkfjerner. Hensikten med dette er å filme at du blir høy av det. Da må det selvfølgelig deles på sosiale medier.

Inhalering av giftig røyk kan imidlertid føre til alvorlig hjerneskade og hjertestans, slik tilfellet var for 11 år gamle Tommie-Lee. New York Post skriver at den nye trenden allerede har resultert i flere dødsfall blant tenåringer verden over.

Tommie-Lees familie mener at sosiale medier har et større ansvar, og at de bør «gjøre mer» for å gjøre det trygt for brukerne. Videre mener familien også at barn bør ekskluderes helt fra denne plattformen, slik at de kan forhindre at noe lignende skjer igjen.

"Begge familiene våre er helt knust, men vi ønsker alle det samme," sa Burns og refererte til familien til Tommie-Lees venn.

– Vi vil ikke at andre barn skal følge TikTok eller være på sosiale medier. Faktisk vil vi ha TikTok fjernet og at ingen barn under 16 år er tillatt på sosiale medier. Dette knekker oss alle, men vi ønsker å bidra til å redde andre barns liv og gi familier bevissthet om å holde barna trygge.

TikTok har generelt møtt ganske mye kritikk i denne forbindelse. Dette er ikke første gang en trend har spredt seg på sosiale medier som har resultert i dødsfall.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.