14 år gammel gutt spiste chips og døde: Nå er årsaken funnet

23/05/2024 15:38

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I fjor døde en 14 år gammel gutt etter å ha spist en tortillachips.

I fjor døde en bare 14 år gammel gutt, Harris Wolobah, etter å ha spist en chips.

Han, som mange andre, hadde også tatt utfordringen, som går ut på å spise en veldig 'krydret', andre vil kalle det sterke, tortillachips av merket Paqui Chip. Denne utfordringen gikk også under navnet: One Chip Challenge.

En klassekamerat utfordret den 14 år gamle gutten til å spise en chips krydret med verdens sterkeste chili, Carolina Reaper og Naga Jolokia. Det skriver BT

Kort tid etter at gutten hadde spist chipsen, fikk han vondt i magen og gikk til helsesøster. Han ble deretter hentet av moren og så umiddelbart ut til å ha det bedre.

Men da han kom hjem, kollapset han og ble deretter erklært død.

Obduksjon avslørte dødsårsaken

En obduksjon avslørte at den unge gutten døde av hjertestans, som følge av den store mengden capsaicin, det vil si den kjemiske forbindelsen som gir chili den sterke smaken.

Det som ikke var kjent var at Harris ble født med et forstørret hjerte, noe som antagelig gjorde ham mer sårbar.

En kardiolog ved Medstar Washington Hospital Center ved navn Dr. Syed Halder forklarte at store doser capsaicin kan føre til sammentrekninger, og legge ekstra press på arterien (den store blodåren som fører oksygenrikt blod bort fra hjertet).

Produsenten Paqui Chip har imidlertid i en uttalelse uttalt at de har solgt den sterke chipsen med advarsel om at den ikke er for barn eller personer med helseproblemer, men at de likevel har passet på å få fjernet produktene fra hyllene da de ble kjent med ungdom og barn som kjøper dem.

De sender også kondolanser til Harris Wolobahs familie.