14 barn er blant ofrene for masseskyting på hagefest

04/07/2023 07:30

Emma Sletta

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Politiet jakter på flere gjerningspersoner etter at minst 30 personer ble skutt på en hagefest søndag.

En hagefest i den amerikanske byen Baltimore ble voldsom da det ble åpnet ild mot flere av gjestene søndag.

To personer ble drept og 28 skadet.

Blant de sårede er minst 14 barn, opplyste politiet på en pressekonferanse natt til mandag dansk tid. De andre ofrene er mellom 13 og 32 år gamle.

En 18 år gammel kvinne ble funnet død på stedet da politiet ankom. En mann på samme alder ble kjørt til sykehus med livstruende skader, men ble senere erklært død.

Øyenvitner har fortalt at flere hundre mennesker samlet seg for å delta på en såkalt blokkfest for beboere i boligblokker i Brooklyn Homes-området.

Ifølge politisjef Richard Worley er det «utvilsomt» flere gjerningsmenn, men ingen er foreløpig pågrepet i saken. Det opplyser han, ifølge New York Times.

Over hele USA samles familier, venner og naboer i disse dager for å feire landets uavhengighetsdag 4. juli. Det var i denne sammenhengen festen ble arrangert.

Byens ordfører, Brandon Scott, oppfordrer alle som kan ha informasjon om «feigingene» om å stå frem:

– Jeg håper de ansvarlige hører meg nå. Vi gir oss ikke før vi finner deg - og vi finner deg. Inntil da håper jeg at for hvert åndedrag du tar, vil du tenke på livene du har tatt, tordnet han fra åstedet sent søndag kveld.

Baltimore er den største byen i delstaten Maryland og har ca. 576.000 innbyggere. Bare i år har politiet i byen registrert opptil 130 drap og 300 skyteepisoder.