21 år gammel norsk landslagsskytter er død

26/04/2023 08:15

Emma Sletta

Nyheter
Foto: skyting.no
Foto: skyting.no
– Utrolig trist, det gjør vondt og er helt uvirkelig, skriver landslagets sportssjef.

Julie Paulsen Johannessen, som har vært en del av det norske skytterlandslaget siden 2019, har gått bort.

Hun ble bare 21 år gammel.

Det melder Norges Skytterforbund tirsdag.

Denne måneden debuterte 21-åringen fra Fredrikstad i seniorklassen i verdenscupen i Lima.

Noen dager etter at hun kom tilbake til Texas, hvor hun til daglig studerte på universitetet, ble hun funnet død på rommet, skriver forbundet.

– Det føles utrolig trist, gjør vondt og er helt uvirkelig. Vi ønsker å stå sammen med familien i sorgen og bidra til at Julies minne blir tatt godt vare på, skriver landslagets sportssjef, Tor Idar Aune, på forbundets nettside.

I fjor høst ble hun europamester i juniorklassen på 50 meter match. I tillegg tok hun sølv i mixed team og bronse i lag i samme mesterskap. Tidligere samme sesong tok hun sølv og bronse på 50 meter i verdenscupen for junior, skriver Norges Skytterforbund.

– Ei god, varm og omsorgsfull jente med ambisiøse mål og en drøm om å bli den aller beste. Ei viljesterk og dedikert jente som la ned et enormt treningsarbeid og som nærmest kunne trylle i avgjørende situasjoner i konkurranser, skriver Aune hos Skytterforbundet.

– I dagene rett før hun døde var Julie i gang med planlegging av sommerens trening, på vei mot nye mål etter opplevelsene i WC Lima. Slik gikk det ikke for Fredrikstads store skytterstjerne, som sluknet søndag 23. april 2023, står det videre.