22-åring sluttet med sukker og alkohol i en måned: Resultatene er bemerkelsesverdige

26/04/2024 18:00

Sofie

Nyheter
Foto: YouTube
Nå forteller han om reisen inn i den sunnere måneden.

En bemerkelsesverdig transformasjon har fanget oppmerksomheten og inspirert tusenvis på sosiale medier, etter at en ung nederlandsk mann fra Haag tok utfordringen og sa farvel til sukker og alkohol i en hel måned.

Dette melder Marie France.

Sacha Harland, 22 år gammel, bestemte seg for å dokumentere og dele reisen sin gjennom en seks minutter lang video, som nå har endret tankegangen til seere over hele verden.

Harland, som innrømmer at sukker var en nesten uunngåelig del av hans daglige kosthold, sto overfor den vanskelige utfordringen å eliminere det fullstendig – inkludert det skjulte sukkeret i bearbeidet mat som supper, sauser og drikke.

Reisen hans begynner med et besøk til legen, som konstaterer at han, til tross for sin unge alder og gode fysiske form, sliter med litt overvekt og et over gjennomsnittet kolesterolnivå.

De første dagene uten sukker var ikke uten kamp. Harland rapporterte abstinenssymptomer som irritabilitet og tretthet. Imidlertid er det hans utholdenhet, selv i fristende situasjoner som å gå på kino med popcorn og øl, som virkelig viser styrken i hans besluttsomhet.

Resultatene etter en måned uten sukker og alkohol er intet mindre enn bemerkelsesverdige.

Ikke bare opplevde Harland et vekttap på 4,5 kilo, men så også blodtrykket og kolesterolnivået hans synke betydelig. Mer overraskende var uttalelsen hans om økt energi og generelt bedre fysisk form.

Selv om Harland ikke planlegger å følge en så restriktiv diett på lang sikt, er eksperimentet hans et bevis på de potensielle helsemessige fordelene ved å kutte ned på sukker.