29 er rapportert drept og mange skadd under israelsk angrep i Gaza

10/07/2024 10:30

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Israelsk luftangrep rettet mot en skole sør i Gaza, hvor mange fordrevne bor i telt.

Flere titalls palestinere ble drept eller skadet tirsdag under et israelsk luftangrep på telt til fordrevne familier utenfor en skole sør i Gaza.

Dette ifølge nødhjelpsorganisasjonen Røde Halvmåne, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Til AFP sier sykehuskilder at dødstallet har steget til 29. Tidligere har de samme kildene opplyst at 10 mennesker er drept og mange såret.

Angrepet skjedde ved inngangen til en skole i Abesan nær byen Khan Yunis.

Det er ingen kommentarer til prosessen fra Israel.

Siden lørdag har Israel bekreftet tre angrep mot skoler som brukes som tilfluktsrom for fordrevne. Totalt ble 20 mennesker drept i angrepene.

Ifølge Israel var alle angrepene rettet mot palestinske militanter som gjemte seg på skolene.

To israelere ble også drept etter at libanesiske Hizbollah skjøt dusinvis av raketter mot Golanhøydene tirsdag, opplyser israelsk politi ifølge Reuters.

Den militante gruppen svarte igjen på et israelsk angrep der en tidligere livvakt til Hizbollahs leder ble drept.

En av rakettene traff en bil i Golanhøydene og drepte en mann øyeblikkelig.

Politiet opplyste videre at brannvesenet forsøkte å få kontroll over flammene. De hadde spredt seg som følge av angrepet.

Det israelske militæret har uttalt at dets fly har truffet anlegg som tilhører Hizbollah i Qabrikha i Libanon, hvorfra angrep har blitt satt i gang.

Nyhetsbyrået AP skrev tirsdag, med henvisning til kilder i Hamas og fra Egypt, at Hamas burde gitt opp et sentralt krav og kanskje banet vei for en eventuell avtale om våpenhvile og løslatelse av gisler.

Reuters siterte også en høytstående Hamas-kilde som bekrefter at gruppen ikke lenger krever at Israel forplikter seg til en permanent våpenhvile før en våpenhvileavtale kan undertegnes.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.