53 mennesker er rapportert drept i et bakholdsangrep

19/02/2024 18:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet mener at drapet på 53 kan være den største massakren i landet i nyere tid.

Minst 53 mennesker er drept i mistenkte kamper mellom stammer i Papua Ny-Guinea, opplyser landets politi til det australske mediet ABC.

Massakren fant sted i høylandet i provinsen Enga.

Politiet mener at minst 53 menn har blitt skutt i et bakhold og beskriver hendelsen som en alvorlig opptrapping av kamper mellom stammene i regionen.

Lokalt politi tror det kan være den største massakren i Papua Ny-Guineas høyland i nyere tid.

Lokalavisen Post-Courier skriver ifølge Reuters at hendelsen fant sted søndag. Søndag kveld dansk tid er mandag morgen i Papua Ny-Guinea.

Fungerende politiinspektør George Kakas fortalte ABC at en av stammene, sammen med leiesoldater og allierte, var på vei for å angripe en nabostamme da de selv ble overfalt.

Han fortsetter med å si at myndighetene fortsatt teller «de som ble skutt, såret og løpt inn i bushen» og at flere kan være døde.

Sikkerhet er et stort problem i Papua Ny-Guinea, som ligger i Stillehavet nord for Australia.

Nylig var det en nedleggelse av Enga på grunn av kamper mellom stammer i provinsen.

Da forsøkte politiet å stoppe tilførselen av skytevåpen og ammunisjon inn i regionen.

Minst 16 mennesker har blitt drept i opptøyer i landet den siste måneden.

Volden mellom stammene har også vært et stort problem i Papua Ny-Guinea siden valget i landet i 2022.

Og i september i fjor ble en stamme anklaget for å stå bak en manns død. Stammen utførte deretter et angrep i mannens begravelse, og drepte fem personer med kniver og økser, ifølge ABC.

I de påfølgende månedene har det vært det ene hevnangrepet etter det andre. Flere og flere stammer har blitt involvert og mange landsbyer har blitt angrepet og brent ned til grunnen.

Peter Ipatas, som er guvernør i Enga, sier til ABC at myndighetene har forsøkt å kontrollere kampene, men at det er vanskelig fordi 17 stammer er involvert.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.