55 år gammel norsk mann tiltalt: Hadde norsk kjæreste i fryseren i flere år

06/07/2023 14:00

Emma

Nyheter
Foto: Åklagarmyndigheten
Foto: Åklagarmyndigheten
Nå er den 55 år gamle mannen tiltalt.

Den 55 år gamle nordmannen er i Sverige tiltalt for grov likskjending, grovt bedrageri og dokumentforfalskning.

Drapsetterforskningen som opprinnelig ble åpnet i saken, er nå avsluttet. Obduksjonsrapporten kunne ikke fastslå noen dødsårsak, og ingenting annet i etterforskningen har kunnet bevise at mannens samboer ble drept.

Til tross for at mannens samboer ifølge tiltalen skulle vært oppbevart i fryseren, skal mannen ha fortsatt å bruke fryseren.

– På gjerningstidspunktet brukte mannen også fryseren til andre formål, noe jeg mener betyr at avdødes gravro ble krenket hver gang mannen åpnet og lukket fryseren og utgjør en skjerpende omstendighet, sier statsadvokat Linda Karlsson i en uttalelse.

Antagelig for å ha samlet kvinnens pensjon

Mannen er tiltalt for grovt bedrageri, da det ifølge tiltalen skal ha vært systematisk og involvert rundt 2 millioner kroner. 55-åringen skal ha hatt tilgang til samboerens kontoer og tatt ut pensjonen som kom inn på kontoen hennes.

Det skriver Aftonbladet.

"Det som er en ytterligere skjerpende omstendighet er at mannen begikk de alvorlige forbrytelsene med det formål å skjule andre forbrytelser, fremfor alt grovt bedrageri og dokumentforfalskning, som mannen også er siktet for. Han har også fortalt familie og venner at kvinnen fortsatt var i live, noe som betyr at det må ha vært svært belastende for familie og venner å få vite at kvinnen hadde vært død i lang tid," avslutter Linda Karlsson.

Da mannen ble innlagt på sykehus i mars, sa han at han hadde samboeren i fryseren. Da liket ble funnet, ble mannen pågrepet og har sittet i varetekt siden.

Foto: Åklagarmyndigheten