6 år gammel gutt død av hjertestans: Hadde nettopp blitt vaksinert

21/01/2022 08:54

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En seks år gammel gutt døde kort tid etter å ha blitt vaksinert. Sykehuset vil undersøke dødsårsaken hans.

Søndag 16. januar døde en seks år gammel gutt på Hospital de Santa Maria i Lisboa. Da han døde, hadde han testet positivt for koronaviruset. I tillegg hadde han fått sin første vaksine lørdag 8. januar, ifølge CNN Portugal.

Barnet ble innlagt på sykehus en uke etter å ha blitt vaksinert med den første dosen av Pfizer-vaksinen. Dessverre døde barnet av hjertestans.

Det er ennå ikke kjent om det er noen sammenheng mellom barnets død og vaksinen. Det er bedt om obduksjon i løpet av de neste dagene når alle rettssakene er over.

Bare gjennom denne obduksjonen vil det være mulig å avgjøre hva som gikk galt da den seks år gamle gutten døde av hjertestans.

Gjennom en rekke rettsmedisinske teknikker vil legene prøve å finne ut hva som førte til at den 6 år gamle gutten fikk hjertestans kort tid etter å ha testet positivt for koronavirus og en uke etter å ha blitt vaksinert.

På dette stadiet er ingenting utelukket, som flere kilder har fortalt CNN.

Som han nylig har blitt vaksinert og fordi bivirkninger kan oppstå noen avstand etter vaksinasjon, Nacional da Farmácia e do Medicamento (Infarmed) ble umiddelbart informert som det er obligatorisk.

Infarmed har bekreftet på sine nettsider at de har mottatt en rapport om en mistenkt bivirkning. I tillegg har de informert oss om at saken etterforskes sammen med Regional Pharmacovigilance Unit i Lisboa.

Instituttet gjorde det klart at det ikke er noen sikkerhet for at det er vaksinen, og la til at det gjøres en vurdering av hele den kliniske situasjonen. Ifølge CNN Portugal hadde barnet ingen kjente helseproblemer.

Ingen scenarioer er for øyeblikket utelukket. Alle alternativer vurderes, og derfor er det ikke garantert at dødsfallet var forårsaket av coronavirus eller vaksinen. Årsaken kan også ha vært blokkering av luftveiene til et fremmedlegeme eller kvelning.

Nyheten kommer på et tidspunkt da tusenvis av vaksinerte barn i Portugal snart vil motta den andre dosen av coronavirus-vaksinen. Det forventes at de første barna vil begynne å få den andre dosen av vaksinen allerede i februar.

NHS vil følge saken, men først etter at obduksjonen er utført, vil de kunne garantere om det var noen relasjon til vaksinen.