7 år gammel jente ble drept i 1995: Nå er mordersanden hennes funnet 29 år senere

15/06/2024 05:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Jentas drapsmann er nå dømt etter DNA-bevis.

Syv år gamle Roujan Ismaeel ble funnet drept i en bakgård i Rådmandsgade i den danske hovedsaten om ettermiddagen tirsdag 13. juni 1995.

Til nå har drapssaken ligget uløst, men nå har mulighetene for DNA-beregninger endelig identifisert en mistenkt gjerningsmann.

Det skriver København-politiet i en pressemelding.

– Våre tanker går selvfølgelig til Roujans familie, og jeg håper at nyheten om denne utviklingen kan gi dem litt fred, sier Brian Belling, leder for avdelingen for farlig kriminalitet i København-politiet.

Den mistenkte gjerningsmannen døde i 2012. Han har vært mistenkt i drapssaken i en årrekke, men det er først nå, gjennom nye DNA-resultater, at det samlede bevisgrunnlaget har vært tilstrekkelig til at påtalemyndigheten har valgt å avslutte saken og anse den som oppklart.

– Vi slutter aldri å etterforske de uløste drapssakene. De blir jevnlig hentet frem og gjennomgått, der vi ser på nye vinklinger, ukultiverte hypoteser eller, som i dette tilfellet, om rebehandling av spor kan gi nye resultater, sier Brian Belling og fortsetter:

– Dersom den identifiserte mannen hadde vært i live, ville påtalemyndigheten tatt ut tiltale for drapet. Siden bare domstolene kan finne en person skyldig, kan vi ikke definitivt konkludere med et skyldspørsmål herfra. Men vi anser saken som løst, sier Brian Belling.

Det har ikke vært mulig å knytte den mistenkte gjerningspersonen til andre, uoppklarte saker.

– I København-politiet har vi dyktige etterforskere som går på jobb hver dag for å sikre rettferdighet for ofrene og deres pårørende. Nå avslutter vi denne saken, men vi vil fortsette uanfektet med de andre, sier Brian Belling.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.