8 personer ble drept under skyting på kjøpesenter: «Ubeskrivelig tragedie»

07/05/2023 19:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
8 personer ble drept, og minst syv sårende.

En våpenmann skjøt og drepte åtte mennesker og såret minst syv andre på et travelt kjøpesenter nord for Dallas lørdag, sa politiet.

Den væpnede mannen, som myndighetene sa de tror handlet alene og hvis motiv ennå ikke var kjent, ble drept av en politimann etter at han begynte å skyte utenfor kjøpesenteret Allen Premium Outlets i Allen, Texas, sa byens politisjef Brian Harvey til en pressekonferanse konferanse.

Allen brannvesensjef Jon Boyd fortalte den samme pressekonferansen at avdelingen hans tok minst ni ofre med skuddskader til sykehus i området.

To av disse menneskene døde på sykehuset, sa Boyd på en andre pressekonferanse lørdag kveld. Tre av ofrene var i kritisk tilstand og fire andre var stabile.

Medical City Healthcare, som driver 16 sykehus i området, sa i en uttalelse at traumesentrene deres behandlet åtte av de sårede ofrene, som var i alderen fra 5 til 61 år.

Collin County-dommer Chris Hill, den øverste folkevalgte i fylket der Allen sitter, berømmet politiet og andre førstehjelpere på en pressekonferanse, men uttrykte dypt sinne mot «de som ville gjøre ondt i samfunnet vårt, i bakgården vår».

Separat sa politiet i den nærliggende byen Frisco, Texas, at de hadde evakuert Stonebriar kjøpesenter sent lørdag etter å ha mottatt rapporter om skudd avfyrt der. Det var foreløpig ikke klart om en skyting faktisk hadde funnet sted.

TV-flybilder viste hundrevis av mennesker rolig gå ut av kjøpesenteret, som ligger omtrent 40 km nordøst for Dallas, etter at volden utspilte seg, mange med hendene opp mens en rekke politifolk sto vakt.

Et uidentifisert øyenvitne fortalte det lokale ABC-tilknyttede WFAA TV at våpenmannen "gikk nedover fortauet bare ... skjøt pistolen sin utenfor," og at "han bare skjøt pistolen sin overalt for det meste."

Blod kunne sees på fortau utenfor kjøpesenteret og hvite laken som dekket det som så ut til å være lik.

Texas-guvernør Greg Abbott, kalte skytingen en «ubeskrivelig tragedie», sa i en uttalelse at staten var forberedt på å tilby all hjelp lokale myndigheter måtte trenge.