98 år gamle Inger får ikke lov å få en trappeheis: Har ikke forlatt hjemmet sitt på seks måneder

19/07/2021 09:32

Emma

Nyheter
Den 98 år gamle Inger Lundberg fra Malmö har ikke vært ute av huset på et halvt år.

98 år gamle Inger Lundberg har havnet i en tvist med leietakerforeningen, da de ikke vil la Inger få satt opp en trappeheis selv om hun har bodd der de siste 50 årene.

Inger kan ikke komme seg ut av huset hvis ikke ved hjelp av en trappheis.

Det skriver SVT Skåne.

Mediene skriver også at Inger allerede har fått skyss fra Malmö kommune, som var gratis, men at leietakerforeningen ikke hjelper henne med å få den satt opp i boligen.

Inger liker turene sine ved vannet i Slotsparken, men det siste halvåret har hun ikke klart å komme seg ned trappen, så vel som i forlengelsen, ikke forlatt huset på seks måneder. 
Inger sier til SVT Skåne at det har gått et halvt år at hun har opplevd at leietakerforeningen ikke ønsker å hjelpe henne.

– Jeg har det ikke bra, sier Inger til SVT Skåne.

Ingers sønn, Peter, vil selvfølgelig ikke la sin mor sitte i huset hele året, og derfor kjemper han nå for at moren skal komme ut om sommeren.

Tenk deg at dette er den første sommeren på 98 år at mamma ikke får komme ut på en sommerdag. Det er nesten som å ha på seg et ankelarmbånd, sier sønnen til SVT.

Inger har et alternativ når det gjelder transporttjenesten, men både Inger og Peter liker ikke dette alternativet for Inger når hun går opp og ned trappen, da de ikke tror det er bærekraftig.

De mener dette bør være mye mer risikabelt.

Malmö kommunes avdeling for utleieforeninger sier til SVT Skåne at det er svært uvanlig at leietakerforeningen sier nei til å få skyss.

Leietakerforeningen avslo å stille til intervju.