Advarer BankID-brukere: Vær forsiktig

27/04/2024 23:27

redaktion

Nyheter
Foto: BankID
Banken kommer med en viktig advarsel til norske kunder.

Det er alltid en viss risiko forbundet med bruk av digitalt innhold, og dette gjelder også her.

SpareBank 1 kommer med en advarsel til sine kunder når de skifter fra Engangskode-appen til BankID-appen.

Det er SpareBank 1 som på sin egen hjemmeside advarer kundene.

De opplyser at det er mange svindlere i omløp som forsøker å utnytte SpareBank 1 og BankID, og derfor må man være ekstra oppmerksom.

"Banken vil aldri sende ut lenker hvor vi ber kunder logge inn eller laste ned BankID-appen. Last ned appen direkte fra App Store eller Google Play. Pass også på å aldri oppgi BankID-passord eller annen sensitiv informasjon – uansett hvem som tar kontakt og spør om dette," står det i en pressemelding fra banken.

Sperrer pålogging med engangskode

Lokalbanken tar nå i bruk det sterkeste virkemiddelet for å nå ut til kundene, nemlig å sperre engangskode-appen, slik at kundene blir presset til å laste ned den nye.

"Selv om majoriteten av kundene våre har vært veldig flinke, er det noen som har fått gjentatte påminnelser fra oss, og likevel ikke har lastet ned BankID-appen. Disse vil til slutt få en melding om at tidligere påloggingsalternativer ikke lenger er gyldige," sier Therese Isaksen.

Hun minner samtidig om at BankID på mobil er i ferd med å fases ut og at dette påloggingsalternativet også erstattes av BankID-appen, som er tryggere og raskere.

Kunder som bruker fysisk kodebrikke og ønsker å fortsette med det, trenger ikke å foreta seg noe.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.