Advarsel for ferierende nordmenn

27/02/2024 11:38

Sofie

Nyheter
Foto: Ssu / Wikimedia Commons
Foto: Ssu / Wikimedia Commons
Nå understreker de viktigheten av å være på vakt selv når man er på ferie.

Leif Sundsbø, sikkerhetssjef i Cisco Norge, understreker viktigheten av å være på vakt selv når man er på ferie. Ifølge ham er nettkriminelle spesielt aktive i perioder når mange tar ferie, og de har ingen planer om å ta pause. Det sier han til Nettavisen.

Cisco, et ledende IT-selskap, retter en advarsel til nordmenn som planlegger ferier i de nærmende ukene. De påpeker at selv om ferien er en tid for avslapning, benytter kriminelle anledningen til å intensivere sine svindelforsøk.

Nettfisking, eller phishing, fremheves som en vanlig metode hvor svindlere forsøker å lure folk ved å utgi seg for å være kjente firmaer eller organisasjoner.

Dette gjøres ofte gjennom e-post, men kan også inkludere telefonsamtaler, SMS eller andre kommunikasjonsmetoder. Det skriver DinSide.

Målet er å fremstå som en troverdig virksomhet, som en offentlig etat, en finansinstitusjon, eller en butikkjede, for å manipulere mottakeren.

Nettvett.no advarer om at disse manipulasjonsforsøkene kan skje på flere måter. Det er derfor viktig å være ekstra oppmerksom hvis man mottar kommunikasjon som virker mistenkelig.

Sundsbø råder de som mottar slike mistenkelige e-poster eller meldinger, til å kontakte sjefen eller den relevante myndigheten umiddelbart, selv om man befinner seg på ferie. Dette er et viktig skritt for å beskytte seg mot potensielle svindelforsøk.

- Mitt klare råd er at det er bedre å forstyrre sjefen på ferie enn å ikke gjøre det, forteller han til Nettavisen.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.