Advarsel: Kjøttetende sjøorm inntar norsk ferieparadis

19/06/2024 16:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Kjøttetende sjøormer, kjent for sin giftige bust, invaderer nå Italias kyster.

Brannormer (Hermodice carunculata), også kjent som ormehunder, invaderer de søritalienske kystene fra Sicilia til Apulia og Calabria, og ødelegger strandgleden for feriegjester. Det melder tyske Bild.

Disse glupske, kjøttetende sjøormene, med sine giftige buster, kan se ut som harmløse og fargerike tusenbein. Til tross for dette kan kontakt med dem være ekstremt farlig for mennesker.

"Forskere ved National Institute of Oceanography and Experimental Geophysics (OGS) i Trieste advarer både lokalbefolkningen og turister om at børstene til ormene inneholder giftstoffer som kan forårsake hevelse, kløe og nummenhet," melder instituttet.

Hermodice carunculata trives hovedsakelig på steinete havbunner og sjøgressleie, men kan også finnes i sanden, ifølge avisen.

Forskere jobber med å begrense eller kontrollere spredningen av disse ildormene.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.