Advarte henne: Dette var Amy Winehouses siste ord til legen

07/06/2024 12:34

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Sangeren ble funnet død bare én dag etter at intervjuet hadde funnet sted.

Musikkindustrien har mistet mange store talenter over tid, men få har satt så dype og varige inntrykk som Amy Winehouse, som døde i 2011.

Hennes død markerte tapet ikke bare av en musiker, men også av et kulturelt ikon hvis arv fortsatt påvirker og inspirerer mange i dag.

Kvelden før hennes død hadde Winehouse en dypt rørende samtale med legen hennes, Dr. Christina Romete, hvor hun avslørte at hun hadde fått tilbakefall med drikking etter en lang periode med nøkternhet.

Dr. Romete besøkte Winehouse hjemme hos henne og beskrev henne som "en av de mest intelligente unge kvinnene jeg noensinne har møtt." Til tross for at hun var litt beruset, klarte Winehouse å holde en meningsfull samtale og tilsto at hun hadde gjenopptatt drikkingen 20. juli, bare tre dager før hennes død.

Det mest hjerteskjærende øyeblikket i samtalen deres var Winehouses tilståelse: «Jeg vil ikke dø».

Dr. Romete reflekterte over samspillet deres og beskrev Winehouse som både rolig og noe skyldfølt. Det skriver Dagens.com.

Hun hadde tidligere informert sangeren om de alvorlige konsekvensene alkohol kunne ha for helsen hennes, inkludert potensielle luftveisproblemer, hjertesykdom og leverskader.

Til tross for advarslene var Winehouse usikker på om hun ville klare å slutte å drikke igjen og svarte ganske enkelt: «Jeg vet ikke».

Dagen etter ble Winehouse funnet død av sikkerhetsvakten hennes, Andrew Morris.

Obduksjonen slo fast at hennes død skyldtes «tilfeldig alkoholforgiftning», og promillenivået hennes ble målt til 416 mg per time. 100 ml, godt over dødelighetsgrensen på 350 mg.

Den tragiske hendelsen fant sted 23. juli 2011 hjemme hos henne i Camden, nord for London.