AKKURAT NÅ: Russland hevner seg mot Norge

28/02/2022 15:31

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Russland har reagert mot EUs flyforbudssone.

Natt til mandag, ifølge Berlingske, innførte EU - inkludert Norge -   en flyforbudssone på russiske fly, noe som betyr at russiskeide fly - inkludert private jetfly - eller fly som flyr for russiske selskaper ikke får lov til å fly inn i luftrommet i et EU-land. 

Et lignende forbud ble kunngjort av Storbritannia før EU, og det er bare en av mange sanksjoner pålagt Russland av BLANT ANNET EU-land, USA og Storbritannia som følge av invasjonen av Ukraina.

Nå reagerer imidlertid Russland, og ifølge russiske statlige medier Interfax har Russland nettopp pålagt en lignende flyforbudssone i Russlands luftrom. 

«I samsvar med folkerettenormer, som svar på de europeiske statenes forbud mot flyvninger med sivile fly drevet av russiske flyselskaper og/eller registrert i Russland, er det pålagt restriksjoner på flyreiser for flyselskaper fra 36 stater», heter det i en uttalelse fra Federal Air Transport Agency (FATA), departementet.  ansvarlig for blant annet passasjerflyvninger i Russland.

Flyforbudssonen gjelder for følgende land: Østerrike, Albania, Anguilla, Belgia, Bulgaria, De britiske jomfruøyene, Storbritannia, Ungarn, Tyskland, Gibraltar, Hellas, Kongeriket Danmark, Jersey, Irland, Island, Spania, Italia, Canada, Kypros, Latvia, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Finland, Frankrike, Kroatia, Tsjekkia, Sverige og Estland.

Flyvninger kan imidlertid opereres med spesiell tillatelse fra FATA eller Russlands utenriksdepartement.