Alvorlige anklager: Russland har opprettet konsentrasjonsleir og torturerer sivile

26/04/2022 12:03

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Russland har angivelig satt opp en direkte konsentrasjonsleir der de utsetter ukrainske sivile for psykisk og fysisk tortur.

Krigen i Ukraina har nå pågått i mer enn to måneder, og dessverre utvikler den seg ikke i en veldig hyggelig retning.

I løpet av de siste ukene har det vært forferdelige anklager om tortur, voldtekt og drap på sivile, akkurat som russerne er anklaget for kidnapping og drap på journalister og politikere og for å ha bombet en rekke sivile mål som skoler, togstasjoner og sykehus.

Det har også gått rykter om at Russland har brukt kjemiske våpen, og i så fall er det et direkte brudd på krigens regler.

De mange forferdelige beskyldningene mot landets president Vladimir Putin og hans militære gjør at flere mennesker har sammenlignet ham med Adolf Hitler, og nå gjør en ny anklage sammenligningen enda mer hensiktsmessig.

Den ukrainske påtalemyndigheten i Kharkiv-regionen i Ukraina hevder at russiske styrker har satt opp en direkte konsentrasjonsleir som ligner på de vi så under andre verdenskrig.

Her holder russerne angivelig "fredelige innbyggere" som blir "torturert" fanget. Torturen, ifølge den ukrainske påtalemyndigheten, består av både fysisk og psykologisk vold, og leiren er angivelig satt opp på et forlatt fabrikksted i den ukrainske byen Vovchansk.

Ifølge TV 2 skriver Reuters at Ukraina har satt i gang etterforskning av leiren. 

Anklagene er ikke bekreftet av noen andre enn ukrainske kilder, men Oleh Syniehubov, guvernør i Kharkivs regionale administrasjon, sier russerne har opprettet «en reell konsentrasjonsleir der folk blir utsatt for tortur, tvunget til å samarbeide og slutte seg til de russiske væpnede styrkene».

Russland har verken bekreftet eller benektet anklagen, ifølge Reuters.