Avslører: Putin forsøkt drept

24/05/2022 07:47

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstocck.com
Foto: Shutterstocck.com
Russlands president Vladimir Putin er forsøkt drept. Det avslører den ukrainske militære etterretningssjefen Kyrylo Budanov.

24. februar ga Vladimir Putin en utilgivelig ordre. Her ba han den russiske hæren invadere Ukraina. Han kalte det selv en spesiell militær operasjon rettet mot å "demilitarisere og de-nazifiing Ukraina".

Minutter etter at den russiske presidenten kunngjorde at de ville sende russiske militære inn i Ukraina, begynte raketter å treffe mål over hele landet. Det inkluderte til og med mål nær den ukrainske hovedstaden Kiev.

Den blodige krigen i Ukraina raser i sin tredje måned, men en overraskende kunngjøring avslører at ting sannsynligvis kunne ha sett annerledes ut i dag hvis et forsøk på å drepe Vladimir Putin kort tid etter krigens begynnelse hadde lykkes.

Det er Ukrainas militære etterretningssjef Kyrylo Budanov, som til den ukrainske avisen Pravda har kommet med den svært oppsiktsvekkende uttalelsen.

Her forklarte han at umiddelbart etter invasjonen i slutten av februar ble det gjort forsøk på å drepe Vladimir Putin.

– Det var et forsøk på å drepe Putin. Han ble til og med angrepet av representanter for Kaukasus-regionen, sies det, sa Kyrylo Budanov, ifølge Sky News.

Som du vet, mislyktes attentatet, fordi Vladimir Putin fortsatt er i live. Ifølge Kyrylo Budanov var det imidlertid ikke bare et mislykket forsøk på å drepe den russiske presidenten, men snarere "en total fiasko".

– Det er to måneder siden. Dette er ikke-offentlig informasjon, og forsøket var en total fiasko. Jeg gjentar at dette forsøket mislyktes. Det var ingen omtale av dette, men det skjedde, sier han.

Det er imidlertid ikke lagt frem bevis for at det skal være noe tak i det Budanov har uttalt. I tillegg melder Sky News at det ikke har vært mulig for dem å bekrefte kravet.

Vladimir Putin er imidlertid ikke den eneste presidenten som angivelig har blitt myrdet siden krigen i Ukraina brøt ut. Ifølge The Telegraph har russiske leiesoldater flere ganger forsøkt å drepe Ukrainas president Volodymyr Zelensky.

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.