Avviser full gjenåpning: Full forvirring etter flere meldinger

16/09/2021 10:17

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Dagens Næringsliv skriver at regjeringen på en pressekonferanse fredag kommer til å varsle at Norge kan gjenåpnes helt. Helse- og omsorgsdepartementet avviser opplysningene.

Torsdag morgen varslet Dagens Næringsliv at regjeringen ville varsle full gjenåpning av samfunnet på en pressekonferanse fredag.

TV 2 tok kontakt med helse- og omsorgsdepartementet og de avviser at avisens opplysninger stemmer. 

”Departementet opplyser, uavhengig av om det skulle bli en pressekonferanse i morgen, at det som står i Dagens Næringsliv ikke stemmer. Det blir ikke full varsling av gjenåpning i morgen”, sier departementet.

Full gjenåpning innebærer at man går over til en såkalt normal hverdag med økt beredskap på noen punkter. 

Dette betyr at befolkningen vil i liten grad påvirkes av pandemien i hverdagen. Man må fortsatt huske på hånd- og hostehygiene, ha lavere terskel for å være hjemme ved sykdom, og teste seg når rådene tilsier det. 

Samtidig vil lokale og nasjonale myndigheter følge nøye med på utviklingen, slik at det raskt kan settes inn tiltak hvis situasjonen endrer seg. Regjeringen, helsemyndighetene, sykehusene og kommunene vil ha økt overvåking og beredskap.

 

 

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.