Baneheia-saken: Jan Helge Andersen forklarer seg i retten

18/04/2024 10:14

Sofie

Nyheter
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
Nå forklarer han seg i retten.

I retten i Sør-Rogaland forklarer Jan Helge Andersen seg om hendelsene den 19. mai 2000, hvor Lena Sløgedal Paulsen (10) ble drept.

Jan Helge Andersen, avviser straffskyld og ønsker ikke å gi en fri forklaring, men svarer på spørsmål fra statsadvokat Andreas Schei.

– Var du alene eller var dere to? spør Schei.

– Jeg var ikke alene, svarer Andersen.

– Hvem var du med?

– Viggo Kristiansen, forteller Andersen.

Under utspørringen går Schei detaljert gjennom bevegelsene i Baneheia og ber Andersen om å beskrive ruten de tok. Andersen er usikker og rister på hodet. Det skriver VG.

Andersen blir spurt om deres planer for kvelden i mai, og hvor de hadde tenkt å sette opp et telt. Et kart blir tegnet for å illustrere bevegelsene deres basert på Andersens forklaring.

Til tross for at Andersen prøver å svare så godt han kan, er det flere detaljer han ikke husker. Han deltok ikke i befaringen i Baneheia dagen før.

Viggo Kristiansen, som tidligere ble dømt for drapet og sonet nesten 21 år, ble frikjent i 2022 etter en lang juridisk kamp. Hans sak er blitt kjent som et av de mest alvorlige justismordene i Norge, og han mottok en offentlig unnskyldning etter frifinnelsen.

Etter Kristiansens frifinnelse ble Andersen tiltalt for drapet på Lena Sløgedal Paulsen. Andersen insisterer imidlertid på at Kristiansen var med ham den skjebnesvangre kvelden.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.