Bankens sikkerhetstiltak: Dette må du vite

21/02/2024 10:29

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Advarsel: Ny bølge av svindelforsøk.

Cecilie Johnsen, direktør for risikostyring i SpareBank 1 Helgeland, fremhever viktigheten av å beskytte seg mot BankID-svindel gjennom nye sikkerhetstiltak og kontroll av kundens identitet.

Hun råder kunder til ikke å dele BankID-passordet med noen, men påpeker samtidig at det finnes trygge måter å la pålitelige personer assistere med banktjenester gjennom mobil- og nettbank.

Johnsen forklarer at familie kan bistå med daglige bankoppgaver ved å bli lagt til som disponent på kontoen, forutsatt at de også er kunde i banken.

- Om vi oppdager at BankID brukes av andre enn kunden selv, tar vi kontakt. Et av de første og viktigste tiltakene er å sperre BankID. Det gjør vi for å beskytte kunden, og for å hindre at BankID blir misbrukt. Jo tidligere kunden tar kontakt med oss angående mulig svindel, jo fortere kan vi stoppe det og dermed minske de økonomiske konsekvensene.

Denne informasjonen kommer i kjølvannet av en bølge av svindelforsøk, som DinSide rapporterte om i januar.

Blant de berørte var store navn som Spotify, Fjordkraft, Statens vegvesen, Avinor, og politiet, som alle har utstedt advarsler mot svindelforsøk. Det skriver DinSide.

Advarselen fra Johnsen og SpareBank 1 Helgeland understreker alvoret i situasjonen og behovet for årvåkenhet og tiltak for å beskytte seg mot svindel.

Hun minner om at ansvarligheten kan bli din dersom du ikke tar nødvendige forholdsregler for å sikre din finansielle informasjon.

- Hvis samboeren din både betaler en regning i nettbanken din ved hjelp av BankID-passordet ditt, og samtidig bruker informasjonen til å ta opp et forbrukslån i ditt navn, da kan du bli erstatningsansvarlig for lånebeløpet, selv om du ikke engang kjente til lånesøknaden, forteller hun.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.