Berømt hotelleier død

03/07/2023 10:34

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den berømte hotelleieren er død.

Hotelleier Bendt Fredberg er død.

Det skriver Brøndums Hotel i en melding på hotellets hjemmeside.

Bendt Fredberg, som har eid det kjente hotellet i Skagen i over 45 år, gikk bort lørdag, 93 år gammel.

"Det er med dyptfølt sorg vi meddeler at Brøndums Hotells mangeårige eier, Bendt Fredberg, har gått stille bort 1. juli 2023. Bendt Fredberg har eid hotellet siden 1977, hvor han gjorde det til sin livsoppgave å ta vare på historien, ånden og kulturarven bak Brøndums Hotell," står det i meldingen fra Brøndums Hotell.

Den gammeldagse typen Bendt Fredberg var statsautorisert revisor, og ifølge nordjyske.dk har han flere ganger sagt at han ikke kjøpte hotellet med hjernen, men med hjertet.

- Jeg har en ærbødighet for gamle ting, bygninger og historie. Historien må holdes i en verden der alt forandrer seg. Jeg er av den gammeldagse typen som vil bevare, for vi trenger alle historie, har han tidligere uttalt til avisen.

Det var ikke bare på det berømte hotellet lengst nord i Danmark at Bendt Fredberg gjorde seg bemerket. Det gjorde han over hele byen, ifølge hotellets kunngjøring.

"Gjennom sitt mangeårige virke satte han sitt preg på Skagen - alltid med vekt på historie og viktigheten av å bevare det spesielle som henger over hotellet og omgivelsene i Østerbydistriktet. Han var ofte i byen og skapte gjennom årene en stor krets av kolleger, venner og forretningsforbindelser som satte pris på hans alltid gode driv og gode humør."

Etter Bendt Fredbergs eget ønske vil begravelsen foregå i stillhet, hvor kun hans nærmeste deltar.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.