Ble anklaget for massedrap på direktesendt TV: Nå krever han erstatning

19/04/2024 12:53

Emma

Nyheter
OBS arkivfoto / Foto: Shutterstock.com
OBS arkivfoto / Foto: Shutterstock.com
Studenten vil nå saksøke kringkasteren for ærekrenkelse.

Lørdag 13. april ble seks mennesker drept i et kjøpesenter i Sydney.

Drapsmannen var ifølge politiet 40 år gamle Joel Cauchi, som ble skutt av politiet etter angrepet.

Men den australske kringkasteren Seven News navnga feilaktig collegestudenten Benjamin Cohen som en morder på direktesendt TV uten å få bekreftelse fra politiet først.

Det skriver The Guardian.

Nå saksøker Benjamin Cohen kringkasteren for ærekrenkelse.

– Det er ekstremt skuffende at et stort nyhetsnettverk bruker navnet mitt uten å vente på en uttalelse fra politiet for å bekrefte det, sa Cohen til The Guardian Australia i helgen.

Gikk viralt på XSeven News feilaktig kalt Benjamin Cohen på morgenshowet deres Weekend Sunrise og på Youtube-kanalen deres.

Sunrise-medvert Matt Shirvington sa at morderen var '40 år gamle Benjamin Cohen, kledd i en kenguruer ARL-trøye'. Noen minutter senere ble påstanden gjentatt av en annen journalist fra Weekend Sunrise.

Lørdag kveld ble Cohens Linkedin-profil delt på X, og søndag ble Cohens navn omtalt i mer enn 70.000 innlegg om angrepet.

Seven News beklaget søndag ettermiddag på direktesendt TV for feilen. Kringkasteren har imidlertid ikke avslørt hvor de fikk Benjamins Cohens navn fra.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.