Brannvesenet med oppfordring: "Ekstremt viktig"

07/05/2024 13:18

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Brannvesenet kommer med en klar oppfordring.

Nylig rykket brannvesenet fra Nøtterøy i Tønsberg ut til en båtbrann, ifølge en melding fra Vestfold interkommunale brannvesen på Facebook.

"Underveis til stedet ble vi informert om at båteieren hadde klart å slokke det innledende branntilløpet. Brannen oppstod da båten nettopp hadde blitt sjøsatt og eieren skrudde på hovedstrømmen, noe som førte til røykutvikling fra kabler som deretter smeltet i motorrommet," forklarte brannmester Erik Nygaard.

Nygaard la til: "Heldigvis var det et brannslokningsapparat ved kranen i havnen. Båteieren handlet raskt og effektivt, løp og hentet apparatet, brukte det opp og fikk slokket brannen."

Brannvesenet understreker at mange ulykker og branner skjer tidlig i sesongen og gir derfor følgende sikkerhetstips:

  • Det er avgjørende å kontrollere elektriske koblinger og skjøter.

  • Se over alle ledninger/kabler nøye for å sikre at de ikke er skadet.

  • Sørg for at elektriske apparater er i god stand og brukes som angitt. Bruk ikke innendørs apparater utendørs.

  • Kontroller at strømkabler er dimensjonert for utstyrets strømforbruk for å unngå overoppheting, og sjekk sikringene.

  • Strømkabelen som kobler til båthavnens strømforsyning bør være en utendørsegnet gummikabel uten skader.

  • Sørg for at brannslukningsapparatene har tilstrekkelig trykk og sjekk utløpsdatoen.

  • Bytt batterier i røykvarsleren.

I tillegg rapporterte forsikringsselskapet If tidligere denne uken at tusenvis av røykvarslere bør byttes ut. En spesifikk type røykvarsler har vært årsak til flere alvorlige hendelser og branner de siste årene.

"Mange er ikke klar over denne brannfaren og bør bytte ut røykvarsleren så snart som mulig," sa kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

If anbefaler spesielt å bytte ut røykvarslere som bruker 9-volts batterier, men som ikke har en batteripute som sikrer korrekt innsetting av batteriet.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.