Brutale reaksjoner på ubåttragedie: - Hvorfor er vi stresset over rike mennesker?

26/06/2023 05:30

Emma

Nyheter
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Fem menn har mistet livet etter å ha gått om bord i ubåten «Titan». Den tragiske ulykken har imidlertid vakt svært blandede reaksjoner.

De fem mennene som bordet ubåten Titan søndag, ble bekreftet omkommet torsdag.

Ubåten har implodert, ifølge den amerikanske kystvakten.

Men den tragiske ulykken har tilsynelatende skapt debatt på sosiale medier.

Spesielt på Twitter og TikTok har brukerne en mer kynisk og rett og slett vittig tilnærming til hendelsen.

Flere mener at mennene burde visst bedre, og derfor unngått det selv.

Tidligere denne uken, da det fortsatt var et lite håp om å finne mennene i live, ble det rapportert at det bare var omtrent to dager med oksygen igjen i ubåten.

Og den informasjonen fikk tilsynelatende en kvinnelig TikToker til å si dette:

– Det er sprøtt å tenke på at vi kanskje bare har 30 timer igjen til å gjøre narr av folk i ubåten, sier hun i en video som siden har blitt sett over en million ganger.

Videoen strømmer inn med kommentarer med andre ubåtvitser.

«Uansett hvor dårlig dag du har hatt, husk at du ikke har betalt 1,7 millioner kroner for å dø i Kaptjan Nemos ubåt», skrev en, mens en annen spøkte:

– Jeg gleder meg til å se James Camerons film om 10 år.

De fem passasjerene, som inkluderte både mangemillionærer og mektige forretningsmenn, hadde alle betalt svimlende 1,7 millioner kroner for å komme nær verdens mest berømte forlis, Titanic.

Og det har utløst en politisk debatt på Twitter om privilegier og kapitalisme.

Til syvende og sist er den manglende milliardærubåten et perfekt eksempel på kapitalismen i det 21. århundre: en liten gruppe veldig rike mennesker utsetter seg for en svært risikabel situasjon. Flere offentlige ressurser blir brukt for å redde dem, skriver en bruker.

I skrivende stund har tweeten passert 40.000 likerklikk.

- Hvorfor er vi stresset over rike mennesker som turnerer i en jævla ubåt? Over 45.000 amerikanere dør årlig fordi de ikke har helseforsikring, så hva med å holde kjeft om ubåten?» sa en annen.

Den danske meme-profilen «Herlige Svend» har også blandet seg inn i debatten.

Her peker Sebastian Lynggard, som står bak profilen, på den intense mediedekningen som har funnet sted de siste dagene i forhold til migrantene som flykter over Middelhavet.

- Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg ikke skulle legge ut dette - delvis fordi meme selvfølgelig er veldig satt på kant, og fordi det kan være for tidlig.

– En ting er å få den skjeve mediedekningen mellom 500 mennesker som risikerer livet av nødvendighet og 5 personer som gjør det samme for moro skyld, men jeg er også bare så trist å bli minnet på hvor mye man må tåle som minoritet på daglig basis – selv om man ikke har noe med menneskene i noen av båtene å gjøre.