Coop advarer kunder

02/06/2024 22:45

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Er du kunde hos Coop? Da bør du finne frem lesebrillene.

Det er ingen hemmelighet at vi er i en digital tidsalder, og akkurat som alt annet blir også svindel mer og mer digitalisert.

Dette betyr at du ikke lenger er trygg fra å ha penger stjålet ved å bare sikre lommene dine, og du må nå være konstant årvåken når du beveger deg rundt på nettet.

Her har svindlerne lagt ut ulike feller som uskyldige ofre dessverre faller i fra tid til annen.

Nå er imidlertid en av disse fellene oppdaget, og derfor har Coop Danmark sendt ut en advarsel til alle sine kunder via «Mitt digitale selvforsvar»:

– Det er fortsatt flere som mottar falske e-poster eller meldinger på telefon eller sosiale medier som uttrykker at COOP tilbyr belønning for å delta i en spørreundersøkelse.

"Det er IKKE fra COOP"

Coop Danmark informerer videre i advarselen om hva du skal gjøre hvis du plutselig får en slik melding:

– Det er IKKE fra COOP og undersøkelsen er feil. Hvis du mottar en slik melding, må du slette den og ikke svare på meldingen eller klikke på noen lenke.

Hvis du allerede har mottatt e-posten - eller noe lignende - oppfordres du til å kontakte gruppen direkte, som da vil ha bedre forutsetninger for å håndtere svindel:

"Ta gjerne kontakt med COOP på [email protected] hvis du mottar noe som utgir seg for å være fra COOP, eller hvis du er i tvil om ektheten av meldingen."

Det er enda ikke kjent om svindelmetoden også blir brukt i Norge.

Nedenfor kan du se et eksempel på svindelmeldingen:

Foto: Mit digitale selvforsvar

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.