Danmark dropper alle restrektioner

27/08/2021 10:58

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Danmark vil ikke lenger betegne Korona som en samfunnakritisk sykdom.

Danmark vil fra 10. september ikke lenger betegne covid-19 som en «samfunnskritisk sykdom». Det har den danske regjeringen besluttet.

Det betyr at alle koronarestriksjoner i landet også opphører fra 10. september, blant annet krav om koronapass i forbindelse med større arrangementer og i utelivet, opplyser det danske Sundhedsministeriet.

– Epidemien er under kontroll, vi har rekordhøye vaksinasjonstall. Derfor kan vi 10. september droppe noen av de særregler vi har vært nødt til å innføre i kampen mot covid-19. Regjeringen har lovet å ikke holde på tiltakene lenger, og det er nødvendig, og der er vi nå, skriver helseminister Magnus Heunicke i en uttalelse.

Heunicke understreker også at regjeringen ikke vil nøle med å handle raskt hvis pandemien igjen truer viktige funksjoner i det danske samfunnet.

 

 

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.