Dansk dokumentar med nye spor i Emilie Meng-saken: Blod funnet i Peter Madsens varebil

Foto: Anders Valdsted/Ritzau Scanpix

Nye spor i Emilie Meng-saken fokuserer på Peter Madsen.

Det er nå fem år siden den blot 17 år gamle dasnke jenta Emilie Meng ble drept.

Les også

Forlatte barn funnet av amerikansk politi

Den unge jenta forsvant etter en storbytur, og det tok seks måneder før hun ble funnet igjen. Det skjedde i en myr ca 65 km fra Korsør, byen hun forsvant fra.

Nå har det imidlertid kommet ny informasjon i forbindelse med saken, da dokumentaren «Noen vet noe om drapet på Emilie Meng» har premiere.

I kveldens episode har de to B.T.-journalistene Bo Norström og Jesper Vestergaard Larsen nyheter om saken. De forteller blant annet hvordan de sammen med en tidligere svensk rettsmedisiner fant spor av blod i en varebil som Peter Madsen - som er fengslet for drapet på den svenske journalisten Kim Wall - hadde leid i årene fram mot 2017.

En hvit varebil har lenge spilt en rolle i Emilie Meng-saken, da en hvit varebil ble observert i området der Emilie Meng forsvant.

Oppdagelsen av blod i Peter Madsens varebil har nå ført til at politiet konfiskerer varebilen. Det opplyser Discovery+ i en pressemelding i forkant av kveldens premiere.

I tillegg til varebilen er det flere ting som i dag peker på Peter Madsen. I serien møtter vi også en medindsat som hevder han ble fortalt av Peter Madsen at han begikk flere drap før Kim Wall.

Det skal ha vært et drap i Sverige, samt et drapet på en ung jente i Korsør i 2016. Medfangen var sikker på at det var Emilie Meng som Peter Madsen snakket om.

Les også

Baby funnet flytende 1 km ut på havet etter sol-sultne foreldre glemte alt om henne