Danskebåten selges

10/06/2024 13:00

Emma

Nyheter
Foto: Motion Air/Oslo Havn/NTB
Foto: Motion Air/Oslo Havn/NTB
Danskebåten er solgt.

DFDS har besluttet å selge den ikoniske fergeruten mellom Oslo, Frederikshavn og København for 400 millioner danske kroner.

Det opplyste det danske rederiet mandag morgen.

"Det er med tungt hjerte at vi har funnet et nytt hjem for Oslo-ruten, da den har vært en del av DFDS siden grunnleggelsen i 1866 og også en kjær offentlig institusjon i Danmark og Norge. DFDS er imidlertid i dag et transport- og logistikkselskap som knytter Europa sammen, og ruten fortjener en ny eier som kan fortsette å investere i og utvikle den flotte maritime opplevelsen ruten tilbyr passasjerene," sier administrerende direktør i DFDS, Torben Carlsen.

Kjøper av ruten er Godtlandsbolaget, som overtar to skip samt tilhørende havneavtaler og terminaler.

Salget markerer slutten på en epoke for den tradisjonsrike fergeruten, som har vært en viktig del av DFDS' virksomhet. Salget skyldes imidlertid en strategisk beslutning om å optimalisere rederiets ressurser og fokusere på andre kjerneaktiviteter.

DFDS vil fokusere på å tilby transport- og logistikktjenester ved hjelp av ferge-, vei- og jernbanekombinasjoner. Transport av passasjerer med ferge sammen med last er en kjerneaktivitet for DFDS i Østersjøen, mellom Nederland og Storbritannia, over kanalen og i Gibraltarstredet.

Den populære ruten frakter over 700.000 passasjerer årlig mellom Norge og Danmark.

Ruten opererer med to cruiseferger og sysselsetter i overkant av 800 ansatte både på land og til sjøs. Omsetningen for 2023 var DKK 0,9 milliarder, noe som tilsvarer 3 prosent av DFDS-konsernets totale omsetning.

Ifølge rederiet forventes ikke transaksjonen å ha noen vesentlig innvirkning på resultatregnskapet i 2024.