DBU vil konfrontere VM-vert med løftebrudd etter pågripelse av norske journalister i Qatar

25/11/2021 09:24

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
To NRK-journalister ble pågrepet i Qatar under en reporteringsturné i forbindelse med VM.

Diriktøren for DBU (Dansk fotball forbund) Jakob Jensen, vil overfor lederen for VM i Qatar, Hassan Al-Thawadi, direkte klage over at sistnevnte ikke holder de løftene han har lovet. 

Det sier Jakob Jensen, etter at to norske journalister ble varetektsfengslet i over 30 timer mens de var på reportasjeturné i Qatar i forbindelse med neste års VM.

«Det er helt uakseptabelt om det antas at to norske journalister er pågrepet i sine forsøk på å drive kritisk journalistikk. Løftene fra Qatar om at det skal være en fri presse før, under og etter VM vil bli helt latterlig,» sier Jakob Jensen om hendelsen.

DBU-direktør Jakob Jensen har tidligere sagt til DR at lederen for Qatars planleggingsorganisasjon til VM, Hassan Al-Thawadi, har gitt løftet om at «pressen kan bevege seg fritt uansett hvor de kommer fra» i forbindelse med sluttrundene og at DBU vil 'på tale det' hvis løftene ikke blir innfridd.

«Dette er løfter jeg selv har mottatt på direkte forespørsel fra VM-arrangørens sjef, Hassan Al-Thawadi. Og jeg vil gjerne påtale det direkte til ham. Det er det som er bra med å ha en direkte, kritisk dialog med de som tar beslutningene.»

De to NRK-journalistene var i Qatar for å dekke situasjonen til de mange migrantarbeiderne som jobber med å bygge stadionene til VM-slutrundene.