De ble reddet fra å bli slaktet i Kina: Nå kommer de til sitt nye hjem

15/04/2021 13:25

Emma Sletta

Nyheter
En gruppe golden retrievers hvis skjebne skulle slaktes i Kina har blitt reddet og fløyet til USA.

Fire av de rundt 40 hundene som ble reddet fra et slakteri i Kina, er fløyet til JFK lufthavn i New York. De fire hundene har fått navnet Diana, Finna, Richie og Bobo.

Diana, Finna, Richie og Bobo hoppet deretter på et annet fly til Atlanta, Georgia, hvorfra de ble tatt med bil til Nashville, Tennessee. Her vil organisasjonen 'Adopt a Golden Nashville' bidra til å finne et nytt hjem for de fire hundene. Det er det britiske medier skriver Metro.

Frivillig Meredith Hyjek sa at hun var "evig takknemlig" for alle involverte i å hjelpe bringe hundene til USA hvor de er trygge.

Hundene ble reddet av dyrerettighetsgruppen 'China Rescue Dogs', hvis president, Jill Stewart, sa: "Det som en gang var slutten på deres liv, er nå en ny begynnelse for disse vakre hundene."

" De har alle blitt satt i karantene, har blitt mikrochipped, og har fått alle nødvendige vaksinasjoner. Nå er det på tide for dem å leve resten av livet i et trygt og lykkelig miljø med sine evige familier," sa hun også.

Jill Stewart og hennes team hadde håpet å bringe et stort antall hunder til USA som ellers var planlagt å avslutte sine dager i et slakteri denne måneden. Dessverre ble utgående live dyr flyreiser midlertidig forbudt i Kina denne uken.

Det er ikke gitt noen grunn til hvorfor dette forbudet er innført. Jill Stewart har imidlertid uttalt at hundene opprinnelig skulle ha fløyet til USA holdes trygge steder hvor de får ly. Her må de vente på neste utgående fly.

Kina slakter anslagsvis ti millioner hunder og fire millioner katter i året. Mange av disse dyrene holdes i trange bur før de døde. Ofte lider de smertefulle dødsfall som de blir kastet levende i kokende vann som det gjør det lettere å få pelsen av dem.

Sterkt press fra vestlige veldedighetsgrupper har ført til en nedgang i hundekjøtthandelen, selv om flere aktivister har sagt at både hunde- og kattekjøtt fortsatt er enormt populært.