De fleste bileiere vet ikke hva dette symbolet betyr: Kan spare deg for tusenvis av kroner

10/05/2024 08:48

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Opptil 80% av bileiere kjenner ikke til symbolet.

Selv de som har kjørt i årevis, blir fortsatt overrasket av lite kjente veiskilt eller symboler, siden mange obskure regler har fått folk til å klø seg i hodet.

Det er imidlertid ikke bare jargongen ved veien som etterlater folk forvirrede, ettersom visse funksjoner i kjøretøyet ditt også forblir ubemerket.

Dette skriver The Mirror.

Du kan sette deg inn i bilen hver dag uten å tenke over alle symbolene du ser rundt instrumentpanelet ditt.

Å kjenne til de grunnleggende er nok til å få deg fra A til B, men har du noen gang stoppet opp for å tenke på hva symbolet med de bølgete linjene på instrumentpanelet ditt egentlig betyr?

Folk har blitt forbløffet over å oppdage den sanne betydningen bak det merkelige symbolet, og å vite hva de skal gjøre når det lyser opp, kan spare deg for tusenvis av kroner.

Et tre i vann?

Det lille symbolet som ligner et termometer med noen bølgete streker rundt, dukker av og til opp på instrumentpanelet.

Symbolet er der for å advare deg når motoren overopphetes – slik at du kan ta de passende neste skrittene når du ser det lyse opp.

Folk på sosiale medier har blitt så forvirret over symbolet at de har spurt nøyaktig hva det betyr. Noen skrev:

"Hva betyr symbolet som ligner et termometer/tre i vann?"

En annen spøkte med at de ville "ignorere" det bølgete symbolet som var på instrumentpanelet deres, siden de ikke ønsket flere "uventede regninger denne måneden."

Noen svarte på denne tweeten og kommenterte:

"Bølget linje bak et bil-symbol er traksjon, ingen bekymringer. Bølget linje under et termometer-symbol bør du sjekke kjølevæsken din ASAP."

Kan bli dyrt

The Sun rapporterte at en undersøkelse utført av ATS Euromaster viste at 80 % av bileierne ikke hadde noen anelse om hva formålet med symbolet var.

Du bør imidlertid vite hva det betyr, da det advarer deg om at motortemperaturen blir for høy – og indikerer at bilen din er i ferd med å gå tom for kjølevæske.

Hvis du fortsetter å kjøre, kan motoren bli overopphetet, og det kan bli svært dyrt hvis motoren din blir skadet.

Hvis du legger merke til lyset, bør du trekke over til nærmeste trygge sted og deretter la motoren kjøle seg ned. Sjekk kjølevæskenivået og se om du trenger å fylle på mer.

Hvis problemet ikke er løst med dette, må du kanskje taues til en mekaniker.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.