De hadde 8 kroner i lomma - forlot Rema1000 med tårer i øynene

22/04/2023 12:30

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
"Vi hadde 8 kroner til overs fra klærkjøpet, så min kone gikk inn i supermarkedet og håpet at hun kunne finne en snack og noe å drikke til datteren vår"

Vi går tilbake til 2014. Det norske paret Ann Inger og Marius Arnesen og deres fire barn våknet en vinternatt i januar til livets sjokk i byen Alta. Huset deres sto i flammer.

Alle klarte å komme seg ut av det brennende huset, men rakk verken å få på seg klær eller redde noen av eiendelene sine. Slik rapporterte Finnmark Dagblad.

Paret lånte 2000 kroner, så de to voksne og fire barn kunne få klær og sko på kroppen.

Hele familien ble kjørt til sykehuset for observasjon av røykforgiftning, som heldigvis alle unngikk. Familien fikk middag på sykehuset kort før en taxi hentet dem. Men familiens yngste jente sov mens de andre spiste og hadde derfor ikke fått mat da taxien kom.

"Vi ba sjåføren om å stoppe ved Rema1000. Vi hadde 8 kroner til overs fra klærkjøpet, så min kone gikk inn i supermarkedet og håpet at hun kunne finne en snack og noe å drikke til datteren vår. Da hun kom ut med to bæreposer, fikk jeg tårer i øynene," forteller Marius Arnesen til Finnmark Dagblad.

Ann Inger hadde gått bort til en ansatt på Rema1000 og hadde spurt om hun kunne få en bolle og en juice for de 8 kronene. Etter at hun hadde fortalt den ansatte sin historie, fikk hun beskjed om at hun kunne ta det de trengte på supermarkedets regning.

"Det var en enorm hjelp for oss. Vi fikk bleier, våtservietter, mat og drikke slik at vi kunne klare oss. Jeg ble så glad og lettet," forteller moren til fire.

10 måneder etter brannen følte paret at de ikke hadde takket Rema1000 i Hammerfest ordentlig.

"Tusen takk til Rema1000 og den søte ansatte. Vi håper at alle innbyggere i Hammerfest vil skryte av dem, så de får den berømmelsen de fortjener," sa Marius Arnesen.

Da familien kom tilbake til det nedbrente huset i Alta hadde venner og bekjente samlet inn penger, så familien fikk hjelp til å starte et nytt liv i form av klær, sko og leker til de fire barna.

Eieren av den lokale Jack&Jones og Vero Moda i Amfisenteret i Alta ringte til og med paret og tilbød dem nye klær fra innerst til ytterst.

"Vi er overveldet over hjelpen vi har fått da vi virkelig var i nød," sier paret.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.