De trodde hunden sørget ved eierens grav – men sannheten var en annen

14/05/2024 13:39

Henrik R

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
På kirkegården i Novi Beograd, Serbia, hadde en schæferhund bygget et naturlig skjul ved en av gravene, noe som fikk mange til å tro at hun sørget over sin avdøde eier.

Hunder er kjent for å ha sterke bånd til mennesker, og det er ikke uvanlig at de viser tegn på sorg når eieren går bort. Mange ganger blir hunder sett ved sine eieres gravsteder, hvor de venter på deres tilbakekomst.

Denne oppførselen minner ofte om historien til den japanske hunden Hachiko, som ventet på sin avdøde eier ved en togstasjon i 11 år.

En misforståelse

Men i dette tilfellet var det en annen årsak til hundens vedholdenhet ved graven.

Sosiale medier florerte med den påståtte historien om et dypt vennskap mellom denne schæferhunden og hennes "avdøde eier."

Hunden ble funnet sammenkrøpet ved en grav på en kirkegård, hvor hun hadde gravd et hull for å finne ly.

Foto: Privat

Moderlig kjærlighet

Det viste seg imidlertid at hundens tilknytning til graven ikke skyldtes sorg over en avdød eier, men noe like sterkt: moderlig kjærlighet.

Hunden var gravid og trengte et sikkert sted å føde og beskytte sine valper, og kirkegårdens ro i Novi Beograd tiltrakk henne.

Da hun ikke kunne finne et passende skjul, gravde hun selv et hull i den myke jorden ved en nylig grav.

Foto: Privat

Redningsaksjonen

Da årsaken til hennes tilstedeværelse ved graven ble oppdaget, trådte redningsarbeideren Vesna Mihajloski til.

Først vant hun hundens tillit, deretter valpenes.

Hele hundefamilien ble flyttet til et nærliggende dyrehjem, hvor de fikk mat og et rolig sted å hvile.

En lykkelig slutt

Valpene ble også behandlet mot parasitter og vaksinert, og med tilstrekkelig ernæring og sikkerhet i dyrehjemmet trivdes de raskt.

Mange av valpene har allerede funnet nye hjem, men moren og en av hennes valper venter fortsatt på å bli adoptert og få den kjærligheten og omsorgen de fortjener.

Foto: Privat

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.