De vil gjøre det ulovlig for hjemløse å sove på offentlig grunn

11/03/2024 09:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tusenvis av hjemløse må finne nye steder å sove.

Florida vil forby hjemløse mennesker å campe eller sove på offentlig grunn i en lov som lovgivere har sendt til den republikanske guvernøren Ron DeSantis.

Dette skriver nyhetsbyrået AP, som melder at DeSantis også støtter ideen.

I stedet vil det bli utpekt ulike områder hvor du kan bosette deg i inntil ett år, under forutsetning av at narkotika og alkohol er forbudt.

Tilhengere sier at lovforslaget vil bidra til å eliminere plagene for hjemløse som bor på offentlig eiendom og parker. De hevder også at det vil være lettere å hjelpe hjemløse hvis de er på ett sted.

«Det er vårt ansvar å håndtere hjemløshet, og derfor kan vi ikke vente lenger med å komme med denne løsningen. Den nåværende modellen fungerer ikke, sa den republikanske senator Jonathan Martin.

Rundt 30 000 innbyggere i Florida har ikke et hjem, og omtrent halvparten av dem har ikke husly.

Men motstanderne sa at lovforslaget bare er et forsøk på å samle de hjemløse og få dem ut av offentligheten.

"Dette lovforslaget tar ikke, og vil ikke, adressere den mer presserende og grunnleggende årsaken til hjemløshet," sa den demokratiske senatoren Shevrin Jones. 

"Vi omformer bokstavelig talt synligheten til hjemløse uten noen exitstrategi for folk som opplever hjemløshet."

Lovforslaget vil ikke gjelde personer som sover i lovlig parkerte kjøretøy.

Den trer i kraft 1. oktober hvis den er signert av Ron DeSantis.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.