Deler nye detaljer om trippeldrap: Tenåringsjente dukket aldri opp

25/03/2024 09:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Da en tenåringsjente ikke dukket opp til en avtale på lørdag, skapte det bekymring. Så mye bekymring at politiet ble varslet, som fant henne og familien døde i hjemmet sitt her i Norge lørdag kveld.

Nå deler politiet nye detaljer om drapssaken, som har sendt sjokkbølger gjennom lokalsamfunnet.

Aktor ved regionens politidistrikt Ann Iren Svane Mathiassen sier til VG  og NRK at politiet mottok bekymringen klokken 15.00 lørdag. 

— Det handlet om at en av de omkomne ikke hadde møtt opp på time, og at du ikke hadde lyktes med å komme i kontakt med vedkommende eller noen andre i familien, sier hun til VG.

På bakgrunn av henvendelsen dro en patrulje ut til familiens hjem i Torpo, hvor de gikk en tur rundt i huset, før de forlot stedet igjen, da de hadde fått informasjon om at familien muligens kunne oppholde seg et annet sted.

Ettersom timene gikk var det ikke mulig å lokalisere familien, og da klokken var 20.00 dro politiet derfor tilbake til boligen der de tok seg inn denne gangen. 

Her ble offiserer møtt av synet av fire døde mennesker. 

I tillegg til tenåringsjenta døde også en mann i 20-årene, en kvinne i 50-årene og en mann i 50-årene. 

— Vi ønsker ikke å gå inn på detaljer, men de døde ble funnet forskjellige steder i huset, sier Ann Iren Svane Mathiassen til VG.

Politiet mistenker at det dreier seg om tre drap og ett selvmord, og ifølge aktor har de en ganske klar formening om hvem som står bak. 

Dette kommer nærmere mandag, advarer hun og legger til at det formelt vil bli tatt ut siktelse mot en av de omkomne. Det er ingenting som tyder på at det har vært andre involvert i saken. 

«Vi er ennå ikke ferdige med de kriminaltekniske undersøkelsene på stedet. Vi vil være helt sikre før vi går ut med mer informasjon, og vi ønsker også å informere de etterlatte først, sier aktor. 

Det er tidligere meldt at politiet fant våpen i huset under etterforskningen.

Aktor bekrefter overfor NRK at de mener de har drapsvåpenet. 

— Vi avventer nå de tekniske undersøkelsene på stedet og obduksjonen for å se om det er en sammenheng mellom funnene og våpenet.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.