Den danske dronningen avslører stor hemmelighet om Dronning Sonja: Holdt skjult til nå

05/07/2023 12:00

Emma

Nyheter
Foto: Kongehuset Danmark
Foto: Kongehuset Danmark
Midt under festlighetene valgte Dronning Margrethe å avsløre en hemmelighet for offentligheten.

Ved langbordet var det en invitasjon da dronning Margrethe og den danske kongefamilien fikk offisielt besøk av kong Harald og dronning Sonja.

Gjestfriheten og det kongelige besøket var til ære for den norske dronningen, som feiret sin 86-årsdag 4. juli.

Blant bankettens mange innslag valgte Hennes Majestet å holde en tale til ære for det norske kongeparet. I talen ble det delt fine ord og anekdoter om dronningens nære vennskap med det norske kongeparet.

Men klemt mellom rosende ord kom Hennes Majestet også med en avsløring om dronning Sonja, som omverdenen ikke visste om før nå, skriver Billed-Bladet.

Den danske dronningen avslørte at norske dronning Sonja har tilbrakt flere dager i Danmark de siste årene på en diskret måte, da hun ønsket å dyrke sin store lidenskap - kjærligheten til kunst ytterligere.

– (...) og Sonja, spesielt de siste årene, har du ganske diskret tilbrakt flere dager i Danmark, hvor du har fordypet deg i kunsten din. Du har laget kunsttrykk og du har utviklet dine ferdigheter i keramikk, som jeg beundrer sterkt. Måtte du nyte det i mange år fremover, er de fine og avslørende ordene fra den danske dronningen.

Dronning Sonjas kunst ble for alvor stilt ut da den norske kongefamilien på sin offisielle Instagram-profil kunne gratulere monarken med bursdagen. Men i innlegget om det smilende fødselsåret ble det også delt bilder av dronningen i full gang med maling og pensler.

Du kan se innlegget her: