Den danske Kronprins Frederik overtar: Satt inn som midlertidig regent

04/10/2021 09:38

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kronprins Frederik overtar snart etter sin mor, dronning Margrethe, som Danmarks regent - i hvert fall en stund.

Kronprins Frederik overtar rollen som Danmarks regent i en stund. Mellom 19 og 25 september vil den 53 år gamle kronprinsen dekke for sin mor, dronning Margrethe.

Det kommer fram av kongefamiliens offisielle kalender, ifølge BILLED-BLADET– som også skriver at årsaken til kronprinsens innsettelse som midlertidig regent er at dronningen er i utlandet i den nevnte perioden.

Kongefamiliens kalender avslører ikke hvilken utenlandsreise dronning Margrethe legger ut på fra søndag, når kronprinsen overtar rollen som regent.

Den midlertidige utplasseringen av en regent skjer ikke bare i forbindelse med regentens utenlandsreiser, men kan også være i tilfelle sykdom. Det er imidlertid ikke tilfelle denne gangen.

Videre er det bare kronprinsen som kan kalle seg regent når han erstatter dronning Margrethe. Hvis han ikke klarer å tre inn, er det i stedet en riksforstander som vil tre inn.

I Danmark er det tre personer som skryter av å være en del av staben som riksforstander. Dette er prins Joachim, prinsesse Benedict og kronprinsesse Mary.

Den siste ble utnevnt til riksforstander var kronprinsesse Mary. Hun ble utnevnt tilbake i 2019.