Den europeiske union utfordrer Eurovisions flaggforbud

14/05/2024 11:05

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mandag 13. mai sendte EU inn en offisiell klage til Eurovision song contest kringkasteren for ikke å tillate EU-flagget i årets finale.

Den europeiske union har sendt inn en offisiell klage mot European Broadcasting Union (EBU) for ikke å tillate visning av EU-flagget under årets Eurovision Song Contest-finale.

Denne handlingen kom frem etter arrangementet som ble holdt på lørdag, som ikke var uten sin del av kontroverser.

"Slike handlinger kaster en skygge over det som er ment å være en gledelig anledning for folk over hele Europa," skrev EU-kommisjonens visepresident Margaritis Schinas i et brev til EBU.

"Med EU som mål for ondsinnede og autoritære aktører, bidro EBUs beslutning til å diskreditere et symbol som forener alle europeere."

Han krevde at kringkasteren "forklare begrunnelsen bak denne avgjørelsen og tilskrive ansvaret der den skulle."

"Uforenlighet i EBUs holdning fikk meg selv og millioner av seere til å lure på hva og hvem Eurovision Song Contest står for," la Schinas til.

Konkurransen, som ble holdt på lørdag, så at Sveits Nemo ble den første ikke-binære artisten til å vinne, midt i kontroverser, spesielt angående Israels deltakelse under den pågående konflikten i Gaza.

Mens tjuefem nasjoner deltok, fokuserte debatten i stor grad på Israels valgbarhet i konkurransen.

Til tross for et generelt forbud mot alle flagg unntatt de deltakende landene, klarte Nemo å vise et ikke-binært emblem under showets introduksjon.

EU-flagget, ofte vist sammen med nasjonale flagg ved offisielle bygninger og arrangementer av medlemsland, var spesielt fraværende på grunn av restriksjonene.

Den internasjonale olympiske komité har godkjent flaggets tilstedeværelse ved kommende sommerleker i Paris.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.