Denne feilen kan koste deg 3000 kroner

09/07/2024 14:06

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Sjokkbøter i Vegvesen-kontroll.

Fargen på bilens skilt matchet kjøretøyet godt, men det er ikke tillatt å ha sort bakgrunn på bilskiltet i Norge – bakgrunnen skal være blå.

Dette førte til at eieren av bilen, som nylig ble stoppet i en kontroll av Statens vegvesen i bergensområdet, fikk en bot på 3000 kroner. Det skriver DinSide.

Bergensavisen rapporterte om hendelsen og nevnte at selv trafikkontrolløren som utstedte boten, ikke var spesielt begeistret. Han uttalte at han syntes det var i grenseland for strengt.

"Man får 1500 for å ikke ha på sikkerhetsbelte og 3000 for det der, så det er ganske høyt. Men det er ikke jeg som setter satsene," sa han til avisa.

Sjåføren av bilen forklarte til kontrolløren at han hadde kjøpt bilen med det sorte skiltet. "Han tok det ganske greit. Han spurte ikke om grundig beskrivelse av hvorfor, sier han."

Tidligere har det vært populært å dekke over nasjonalitetsmerket på bilskilt, og man kunne tidligere hente ut hvite klistremerker hos Statens vegvesens trafikkstasjoner. Imidlertid ble denne ordningen avskaffet 2. mai 2022.

Statens vegvesen forklarte den gang at bruk av klistrelapper hadde skapt usikkerhet både blant bileiere og kontrollmyndigheter om hva som faktisk er tillatt.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.