Denne mynten kan selges for 1,2 millioner kroner: Én detalj bestemmer prisen

04/07/2024 09:00

Emma

Nyheter
Foto: Tiktok
Foto: Tiktok
Det viser seg nå at en liten mynt som du kanskje har hjemme kan være verdt en formue.

Det er ingen hemmelighet at gamle mynter kan være verdt en god sum penger - og nå kastes lys igjen på en spesiell.

En nylig TikTok-video fra en myntentusiast forklarte om en ikonisk feil på en krone som kan hente tusenvis av dollar i det sjeldne myntmarkedet.

Mynten som TikTok-brukeren Pocket Change fremhevet er en såkalt Denver-krone fra 2001 med en merkelig detalj på baksiden.

I stedet for en typisk rygg på en Lincoln-penny, har denne penny designet fra en Roosevelt-krone trykt på baksiden. Dette gjør det til en såkalt "muldyr" feilmynt, som er en av de mest ettertraktede feilene av samlere.

Disse feilmyntene oppstår når en feil i pregingen fører til at en mynt har enten forsiden eller baksiden av en helt annen mynt. Mynten er preget på Denver Mint, og disse 2001 muldyrene er ekstremt sjeldne, da det bare er tre kjente eksemplarer, ifølge videoen.

Ifølge Pocket Change er årsaken at ikke nok folk sjekker myntene sine for den alarmerende feilen. Imidlertid er muldyrmynter alltid veldig sjeldne, noe som gjør det til et lykketreff å finne en. Kvalitet er også avgjørende for myntens verdi.

Blant annet er en krone som solgte for 114,000 dollar 17. juni 2021, rangert Mint State 66 av Professional Coin Grading Service, som er det ledende myntvurderingsselskapet i USA. Det er bare fire skritt unna en perfekt poengsum på 70.

Det skriver Senest.dk.

En uheldig feil på en mynt kan bety en stor formue for den rette personen mange år senere. Mange mynter selger for tusenvis av dollar bare på grunn av en stor feil. Disse inkluderer ofte mynter som på grunn av preging har et dobbelt eller speilvendt utseende.

Disse myntene må ikke forveksles med dobbeltslåtte mynter - enkeltmynter som feilaktig ble slått to ganger. Andre mynter inkluderer de med feil myntmerke. En Roosevelt-krone ble solgt for 45.000 dollar, blant annet fordi den manglet et lite myntmerke.

Sedler med feil er også en ettertraktet vare. En $ 1-regning med feil serienummer ble solgt for 2,400 dollar.

Noen sedler og mynter selges også på grunn av deres historiske og estetiske verdi. En fargerik 5 dollar regning en gang solgt for 5,300 dollar. Og en antikk sølvdollar fra det 19. århundre solgt for 5,500 dollar.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.