Departement: Russland får full kontroll innen to uker

03/06/2022 13:35

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Tilsynelatende går det bra for de russiske troppene i Øst-Ukraina.

Det britiske forsvarsdepartementet gir jevnlig en oppdatering om krigen i Ukraina på sosiale medier Twitter, og i dag er ikke noe unntak.

I dagens oppdatering, som understreker at i dag er 100 dager siden Russland startet invasjonen av Ukraina, står det blant annet at de russiske styrkene har stor suksess i Øst-Ukraina, som de for tiden prøver å få kontroll over.

Ifølge departementet går ting veldig bra, og de har faktisk overtatt så mye som 90 prosent av den østlige ukrainske regionen Luhansk, som grenser til Russland.

Det britiske forsvarsdepartementet forventer at regionen vil være under full russisk kontroll i løpet av de neste to ukene.

Det har imidlertid vært langt fra uten kostnad, da Russland har brukt et utall ressurser for å oppnå den store fremgangen i Luhansk, og derfor finner de det også vanskelig å oppnå samme suksess i andre deler av Ukraina.

Akkurat nå fokuserer derfor russiske tropper på Luhansk og Donetsk, begge regioner i Øst-Ukraina, hvor selv før invasjonen den 24.

Hvis Russland skal nå målene for invasjonen som ble fastsatt før 24. februar, må de investere "tungt" i tropper og utstyr, ifølge departementet, og det vil sannsynligvis ta "betydelig lengre tid".

Hvorvidt Russland vil nøye seg med å få kontroll over Øst-Ukraina, eller om det vil fortsette invasjonen av landet hvis det målet oppnås, er ikke til å vite.