Derfor bør du legge en skje i hagen eller foran inngangsdøren

04/05/2024 22:56

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er faktisk en god grunn til dette!

Når vi er ute og går, er det nok de færreste av oss som helt kan unngå å kikke inn i folks hager (man kan jo bli inspirert til å gjøre noe hjemme!).

Men det er også en sjanse for at du med den handlingen kan få øye på noe som enten virker som et uhell, som om noen har vært glemsomme, eller som om noen har mistet småkakene, så å si.

For hvorfor i all verden skulle man ta en helt fin spiseskje og legge den enten på gressplenen eller foran hoveddøren?

Sant, bare det å legge en slik skje vil ikke egentlig gjøre noe, annet enn å forundre forbipasserende, men hvis du forbereder den litt, er det faktisk en god idé å gi bestikket litt frisk luft.

Hva har de gjort med skjeen?

Hvis du har sett en slik skje ligge og flyte, så er den høyst sannsynlig blitt fylt med litt sukker, hvorpå sukkeret så er blitt oppløst i vann.

Grunnen til at flere og flere velger å gjøre dette, er for å være snille med insektene, spesifikt bier og humler.

Sukkervannet kan nemlig hjelpe de små summende insektene med å fylle opp energireservene sine, og selv om noen kanskje forbanner de stripete insektene langt vekk, er vi faktisk dypt avhengige av dem.

Bier og humler er avgjørende for vårt økosystem, ettersom de bidrar til bestøvningen av mange av plantene vi er avhengige av.

Derfor kan det også gjøre en stor forskjell for din kjære hage og dine flotte blomster, hvis du gir biene en bedre sjanse til å overleve.

Slik gjør du
  1. Det er enkelt å sette opp denne redningsstasjonen i din egen hage.

  2. Først tar du en skje (alternativt et lokk av noe slag) og legger et lag sukker på/i den.

  3. Deretter tilsetter du litt vann for å lage en sukkervannsoppløsning.

  4. Plasser skjeen et sted i hagen din hvor biene lett kan finne den. Og det er det!

  5. Du har nå opprettet en enkel redningsstasjon for trøtte bier.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.