Detaljer fra den mentale undersøkelsen avslører: Så skummel er den dømte Thomas Thomsen fra Mia-saken

10/05/2024 05:00

Emma

Nyheter
Foto: Privat
Detaljer fra den mentale undersøkelsen avslører hvor skummel Thomas Thomsen fra Mia-saken er.

I juni 2023 ble den 37 år gamle elektrikeren danske Thomas Thomsen, dømt til forvaring av tingretten da han ble funnet skyldig i voldtektsforsøk, drap og usømmelig omgang i den mye omtalte Mia-saken.

Før han begikk disse grufulle handlingene, hadde Thomas Thomsen tatt flere tiltak for å skjule hvor han befant seg rundt tidspunktet for Mias forsvinning 6. februar 2022 - men det var ikke nok.

Slik skriver Ekstra Bladet.

I Ekstra Bladets nye podkast «Hun møtte en morder» blir hendelsene rundt drapet på Mia undersøkt nærmere.

I podkasten finner du ut at Thomas Thomsen, før han forlot hjemmet sitt i Flauenskjold for å kjøre til Aalborg, hvor han hentet Mia, skrudde av mobiltelefonen og GPS-en i bilen.

Men det var ikke nok.

Til tross for disse forsøkene på å dekke over sporene hans, førte en teknisk feil hos Connected Cars til at hans nøyaktige plassering ble "logget" hvert 15. sekund.

Men det stopper ikke her.

Den 37 år gamle elektrikeren fra Nordjylland fortsetter å hevde sin uskyld i forbindelse med de grusomme forbrytelsene mot Mia Skadhauge Stevn, og om ikke lenge - nærmere bestemt 13. mai - starter ankesaken, som lover å være en grundig psykologisk undersøkelse av en mann som beskrives som både narsissistisk og følelsesmessig kald.

I rettssalen og gjennom media har Thomas Thomsens personlighetstrekk vært gjenstand for intensiv analyse.

Og en mental undersøkelsen fra sommeren 2023 tegnet et bilde av en dyssosial og farlig person:

– Han har en påfallende mangel på empati overfor andre mennesker. Heller ikke overfor offeret, offerets pårørende eller egne pårørende. Han har ingen skyldfølelse. Under etterforskningen forholdt han seg ikke på noe tidspunkt til andres følelser og situasjoner, sa statsadvokat Mette Bendix under rettssaken.

– Han har et umodent selvbilde og fremstår narsissistisk og selvvurderende overfor andre. Han er som et barn som trenger å være i sentrum og vil ha oppmerksomhet, heter det.

Varetektsfengsling før rettssaken

Mangelen på empati ses ikke bare i Thomas Thomsens relasjoner, men også i hans samspill mens han satt i varetekt. Ifølge undersøkelsen oppførte han seg nedlatende og aggressivt, spesielt mot kvinner.

Det skriver Ekstra Bladet.

Psykologene brukte en interessant teknikk der de erstattet hverandre under samtalene med Thomas Thomsen. Vekslingen mellom en mannlig og kvinnelig psykolog avslørte markante forskjeller i hans oppførsel, fra selvros og stolthet til en mer tilbaketrukket og uinteressert holdning. Observasjonene støtter den bredere karakteriseringen av Thomas Thomsen som en som ikke realistisk kan bedømme sine egne evner eller forstå konsekvensene av sine handlinger.

Den kommende anken, der både Thomas Thomsen anket dommen fordi han ønsker å bli frifunnet og påtalemyndigheten anket dommen for å få ham dømt for fullendt voldtekt og strengere straff, forventes å kaste ytterligere lys over de psykologiske sidene ved saken.

I slutten av juni ble Thomas Thomsen dømt til varetekt av lagmannsretten i Aalborg etter at han ble funnet skyldig i usømmelig omgang med lik, voldtektsforsøk og drap på Mia Skadhauge Stevn.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.