Dette kan snart bli obligatorisk i alle biler: Allerede vedtatt i EU-land

19/03/2024 23:00

Emma

Nyheter
Foto: Youtube
Den kan erstatte advarselstrekanten.

I dag er det påbudt for alle biler å ha oransje varseltrekant. Dette er slik at du kan trekke oppmerksomhet til deg selv hvis ulykken skulle oppstå, og du kan finne deg selv ute av stand til å kjøre på veiene. Men den tiden kan snart være over. En lov om et nytt middel, som allerede er vedtatt i Spania, kan snart være på vei til EU.

Spania står overfor en revolusjon innen trafikksikkerhet med introduksjonen av V16 nødlys, en nyhet som fra 1. januar 2026 vil erstatte de tradisjonelle varseltrekantene.

Denne endringen, godkjent av det spanske generaldirektoratet for transport, har som mål å forbedre sikkerhetstiltakene i tilfelle sammenbrudd eller ulykker på veiene ved å tilby en mer brukervennlig og synlig løsning.

Det skriver Lasemainesdescatres.

V16-nødlyset, en kompakt enhet med magnetisk base, er designet for å festes raskt til taket eller karosseriet på et kjøretøy. Med et enkelt trykk aktiveres et blinkende oransje lys for 360° synlighet. Dette nye systemet er fremhevet for sin brukervennlighet, da det kan installeres uten å forlate kjøretøyet, og for sin robusthet, å tåle ekstreme temperaturer og dårlig vær.

Utskifting av varseltrekanter med V16-nødlys løser flere problemer knyttet til gjeldende sikkerhetsanordninger, inkludert deres store størrelse og ulempen ved å måtte forlate kjøretøyet for å plassere dem. Introduksjonen av V16 løser disse problemene, noe som gjør det lettere for føreren å signalisere sin vanskelige posisjon.

En betydelig fordel med nødlyset V16 er tilkoblingen. Fra 2026, enhetene vil være utstyrt med et tilkoblet fyrtårn, som vil tillate umiddelbar geolokalisering av kjøretøyet via kommunikasjon med den spanske DGT 3.0-plattformen. Dette forventes å forbedre responstiden til nødetatene betydelig.

Selv om det ennå ikke er tatt noen offisiell beslutning om å introdusere V16 nødlys i resten av EU, er det spekulasjoner om at Spanias trekk vil bli en modell for sikkerhetsstandarder på tvers av medlemslandene. Samtidig understrekes viktigheten av å fortsette å bruke varseltrekanter til V16 blir standard for å opprettholde sikkerheten på veiene.

Du kan se hvordan det ser ut i videoen nedenfor.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.