Dødelig virus sprer seg i Storbritannia: "Dette er sjeldent og uvanlig"

18/05/2022 09:30

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Monkeypox sprer seg akkurat nå av mystiske grunner i Storbritannia.

Advarsel: Artikkelen inneholder et bilde som kan virke voldsomt.

Siden desember 2019, da koronaviruset brøt ut i Kina, har de fleste tatt et annet syn på virus og epidemier, og det går sannsynligvis kaldt ned de flestes ryggrad når de hører at et nytt virus sprer seg.

Det er derfor dårlige nyheter at et virus kalt monkeypox for tiden sprer seg i Storbritannia.

Det skriver Ladbible.

Det første smittetilfellene ble registrert av British Health Authority (UKHSA) 7. Mai og siden ble to smittetilfelder registret 14. Mai og nå yterligere fire.

Totalt vet UKHSA om minst syv bekreftede tilfeller.

Den første var med noen som nettopp hadde kommet til Storbritannia fra det vestafrikanske landet Nigeria.

Ifølge Statens Serum Institut (SSI) har landet tidligere hatt alvorlige utbrudd av sykdommen, som stammer fra aper og i verste fall kan koste liv. 

De fire siste sakene har ingen kjente forbindelser med verken de tre første sakene eller Nigeria, men koblingen etterforskes.

Imidlertid har alle syv tilfellene saken om at de bor i eller rundt London, og at de enten er homofile, bifile eller har seksuell omgang med andre menn.

Folk i det miljøet blir derfor advart om å være oppmerksom på symptomer.

Monkypox på afrikanske børn / Foto: CDC

Susan Hopkins, senior helseekspert hos UKHSA, sa: "Dette er sjeldent og uvanlig. UKHSA undersøker kilden til disse infeksjonene fordi bevis tyder på at det kan være overføringer av monkeypox-viruset i miljøet [og at] det spres gjennom nær kontakt."

– Spesielt oppfordrer vi menn som er homofile eller bifile til å være oppmerksomme på uvanlige typer eller lesjon og kontakte helsemyndighetene umiddelbart. Vi vil kontakte eventuelle nære kontakter for å gi helsepersonell informasjon og råd, sier hun.

Heldigvis er de syv infeksjonstilfellene med den vestafrikanske versjonen, noe som er mye mildere enn den sentralafrikanske versjonen, men det er noen få som har trengt behandling, og de blir behandlet på en spesialistavdeling ved Royal Free Hosptial, Royal Victoria Infirmary eller på Guys' og St Thomas ' sykehus.

Britiske myndigheter undersøker for tiden om det er flere uoppdagede tilfeller, men apepox er heldigvis bare spredt mellom mennesker gjennom nær kontakt.

 

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.