Dyrlege advarer hundeeiere om farlig trend på TikTok

10/12/2021 09:22

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Trenden har fått millioner av visninger, men det skaper også bekymring blant flere eksperter.

En veterinær har advart hundeeiere om ikke å delta i en viral TikTok-trend, da de kan ende opp med å bli bitt.

Hunder og virale videoer har en tendens til å gå hånd i hånd når det gjelder TikTok, men flere eksperter uttrykker bekymring for de mange farlige trendene som oppstår fra dette, inkludert den nye trenden der hundeeiere må bjeffe på hunden sin.

Trenden har samlet sett fått mer enn 390 millioner visninger under de to emneknaggene #bartatyourdog og #barkatyourdogchallenge.

Videoene, som flere hundeeksperter har snublet over, viser hundeeierne som sitter noen få centimeter fra hunden, som de senere gjør trenden med.

Hundeeierne filmer deretter dyrets reaksjon.

Det skriver The Mirror.  

Skaper bekymring

Imidlertid er reaksjonene til hundene av stor bekymring for ekspertene, som sier at hundens kroppsspråk viser tegn på ubehag og stress, noe som kan føre til at hunden biter ut etter eieren.

Veterinær Sarah James advarer om at denne trenden kan være forvirrende for hunder og bør unngås av frykt for å bli bitt eller angrepet.

"Selvfølgelig er det forskjellige måter å heve kjæledyret ditt på, og det er flott å dele all moroa du har med kjæledyret ditt, men til slutt er det uvennlig å få kjæledyret ditt til å føle seg stresset eller uvel, og det kan føre til at år med tillit og trening forsvinner."

Når eieren gjør hunden, er det et blandet signal som hunden mottar, siden det kan bety alt fra "la oss leke" for å "komme deg ut herfra", og det er denne typen uklar kommunikasjon som får dem til å føle seg ubehagelige.

«Grunnleggende atferdssignaler forteller oss ofte en historie. Noen er hundene i disse videoene ser veldig bekymret ut.»

"Gjesping, slikking av leppene og visning av de hvite i øynene dine kan være et tegn på stress eller angst og kan være en måte for hunden å vise at det føles truet," avslutter Sarah.