Eggkrise før påske: "Løpet er kjørt"

14/03/2024 11:29

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Eggkrise ryster Norge.

Fredag står rettssaken mellom Den Stolte Hane og Nortura på agendaen i Oslo tingrett, der søksmålet om eggmangel i Norge behandles som en midlertidig forføyning.

Dette er en hasteavgjørelse som vil gjelde inntil en endelig dom faller, og den dreier seg primært om tolkningen av gjeldende forskrifter.

Nortura, som har det overordnede ansvaret for å balansere eggmarkedet i Norge, er blitt saksøkt av Den Stolte Hane, et ledende selskap innen eggdistribusjon.

Det skriver DinSide.

Dette selskapet er en del av Kjøtt- og fjærfebransjens Landsforbund (KLF), som representerer omtrent 60 prosent av kjøtt- og eggproduktene i norske butikker med sine 140 medlemsbedrifter.

KLF har uttrykt bekymring for at det ikke vil være tilstrekkelig med egg i butikkene til påske, som er den perioden i året hvor etterspørselen etter egg er på sitt høyeste.

Dette til tross for den pågående rettslige behandlingen av eggmangelen. Juul–Hansen, en talsperson for landsforbundet, er skeptisk til at butikkhyllene vil være godt nok fylt med egg i tide til høytiden.

Initiativet til søksmålet mot Nortura markerer et kritisk øyeblikk i den norske eggbransjen, som strever med å møte forbrukernes forventninger om tilgjengelighet, spesielt i forkant av påskefeiringen.

- Løpet er kjørt for påsken. Vi venter at det vil være butikker som vil være tomme for egg i påsken, sier administrerende direktør i KLF, Bjørn-Ole Juul-Hansen, til Nationen.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.